Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

måndag 3 augusti 2015

Nisse Schermans recension nu hos DAST Magazine

Nisse Schermans recension av Att raka en zebra, som han nyligen publicerade på sin blogg "Tankar från en samlares hjärna" har nu också fått plats också hos DAST Magazine.

Sammanfattningsvis tycker Nisse (min egen tolkning) att bokens behållning ligger i beskrivningen av de homosexuella relationerna, snarare än i mordgåtan. Det köper jag. Jag har alltid sagt att den till stor del handlar om ett homosexuellt par och om önskan att få barn. Och vart det kan leda ... Både Nisse och DAST är deckarspecialister, vilket kan förklara att varför de kanske hittade för lite deckare i boken, när den inte kommer förrän mot sista delen ;-)

Jag får uppenbarligen också jobba lite på Parisbeskrivningarna, även om jag fått beröm för just dem på annat håll. Alla vettiga tankar är värda att ta till sig, och det gör jag. Arbetet med fortsättningen blir bara roligare och roligare :-)Att raka en zebra blir nog inte Årets Bok hos Nisse Scherman, men jag är nöjd ändå :-) Hans analys är genomtänkt, även om jag skulle uppskattat fler positiva slutsatser. Hans avslutning är dock:

"Författarens ambition att på allvar beskriva mäns homosexuella relationer är ändå lovvärd och förhållandevis ovanlig. Efterfrågad kan jag tänka mig."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar