Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

måndag 10 augusti 2015

När historien tar en oväntat vändning ...

Jag vet precis vad som skall hända i uppföljaren till Att raka en zebra. Trodde jag, ja! Visst finns det detaljer ännu som inte är klara i huvudet på mig, men lite måste ju bokens karaktärer få bestämma ... Sedan finns det en del frågetecken, som man inte alltid vet hur man skall lösa bästa sätt. Man vill ju både ha så mycket spänning som möjligt, så tillräckligt mycket frö under berättelsens gång, men inte för mycket, och inte för uppenbart.

Just det sista har varit mitt problem ett tag. Jag är så nöjd med mina vinklingar att jag inte vill ta bort dem. Men läsaren kanske förstår alltför tidigt vad det är frågan om? Problem, problem, problem ...

Och så kommer en av mina biroller och gör någonting helt oväntat. Inte alls planerat. Faktiskt helt emot mina instruktioner. Och som dessutom gör det ännu tydligare! Så ända in i pipsvängen!

Om inte ... Tankarna går "outside the box" och så uppenbarar sig lösningen. och det kommer att bli så rackarns bra, bättre än den tidigare tanken. Dagen är räddad. Tack C ;-)


P.S. Bilden? Javisst är den relevant ;-)

1 kommentar: