Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

söndag 15 februari 2015

Trilogi, ett måste?

Om två veckor skall det slutgiltiga manuset för "Att raka en zebra" vara inne. Just nu håller min fantastiska redaktör, Caroline L Jensen, på att granska det och jag kommer säkerligen att få tillbaka ett manus med en hel del saker att korrigera och förbättra. Det är andra omgången, den första tog en månad att gå igenom, så med tanke på den tid vi har kvar till deadline, så hoppas jag att jag redan åtgärdat det mesta ...Just nu slits jag mellan det, och viljan att skriva vidare på fortsättningen. Synopsis är klart och jag har skrivit första kapitlet, så långt känns de riktigt, riktigt bra. Hur nöjd jag än är med "Att raka en zebra", så kan "tvåan" bli ännu bättre.

Om det är en trilogi? Vem vet? Jag får en känsla att allting måste vara en del av en trilogi just nu. Blir det bättre då? Är tre delar det som är bäst, mest lagom? Kan man inte skriva två eller fyra delar?
I mitt fall har del ett har ett riktigt slut, i skrivande stund har också del två ett sådant. Dessutom har jag hittat en titel som blir så perfekt, som fortsättning på¨Att raka en zebra" :-) Och visst finns det frö som skulle kunna skapa en del till, om intresset verkar finnas ... Kanske jag inrättar mig i fållan, trots allt?

Samtidigt har jag kommit en bra bit på annan roman, som inte har någonting med de två första att göra, mer än att än viss polis dyker upp som bifigur. Den skall också bli riktigt roligt att skriva färdigt.

Och så ungdomsromanen som jag tror kommer att bli så spännande, både att skriva och förhoppningsvis att läsa.

I går kväll satt vi dessutom och tittade på franska motsvarigheten till Grammy Award. En låttitel var så fantastisk att jag lätt kan föreställa mig en hel bok. Det är inte idéer som saknas, bara tiden att förverkliga dem, men det kommer, en sak i taget, om inte allt måste bli trilogier, vill säga ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar