Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

fredag 26 september 2014

Bokmässan

Förra året var jag på Bokmässan, nästan som vilken besökare som helst. Jag hade varit med i novellantologin Vildsint - Gryning och jag hade fått kontrakt på att ge ut två noveller via Hoi, men ingenting hade egentligen ännu hänt. Jag kom in på söndag eftermiddag, några timmar innan mässan stängde för året. Jag fick ändå träffa en del Hoi:are, och en del Kapitel1:are, inte minst Åsa och Ann, förstås.

I år kunde jag gå in bland branschfolket, första dagen. Inte för att någon kontrollerade om jag hade rätt att vara där eller inte, biljetten var bara lite dyrare, men det var ändå en viss känsla. Nu har jag ju fem noveller utgivna på Hoi, den sjätte kommer den sjätte oktober, och jag har skickat in min roman till dem. Inget definitivt svar ännu, men Leffe Delo, lektören som läst den å Hois vägnar, är positiv och verkar till och med övertygad om att den kommer att bli utgiven. På något sätt känns det hela så rätt, inte minst att jag var på rätt plats, där det händer och att jag är en del av det som händer.

I kväll blir det VIP-mingel hos Hoi, det ska bli spännande, och i morgon förlagsmiddag på Hagabadet. Behöver jag säga att det är spännande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar