Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

torsdag 10 april 2014

Så mycket att skriva, så lite tid …


Varje morgon är jag först på jobbet. Jag kommer ungefär en timme innan mina kollegor men varför gör jag det? För att skriva, naturligtvis. För att när jag kommer hem på kvällen vill jag vara med min sex månader gamla dotter, ge henne mat, bada henne och allt annat som är så oerhört värdefullt. Funkar då skrivarplanen? kanske man undrar. Tja, sådär. Det finns så otroligt mycket att göra, att skriva, att man (läs jag) har svårt att fokusera bland allt roligt.

I höstas kom två av mina noveller, ”Lunatique” och ”Soldier” ut på Hoi – underbart! De ska marknadsföras, och det tar tid att hitta alla kanaler, att hitta bokbloggare som vill recensera, att själv blogga och kanske till och med gästblogga hos författarkollegor. Men det är så fantastiskt kul när man känner att det lyckas, när någon har läst och tyckt till om det man åstadkommit.

Och så vill man skriva nytt. Det är nästan det bästa av allt, men det kräver att man kan sitta en stund och koncentrera sig. Den där morgontimmen, som sagt. Mycket lättare då att checka in på facebook, med ursäkten att man bara ska kolla om där finns någonting att dela på sin författarsida, att det kanske hjälper till att bygga upp ens ”varumärke”. Men skam den som ger sig. Jag jobbar på att få färdigt min första roman, som redan varit färdig två gånger men som blivit sönderplockad efter goda råd från lektörer. Nu är det nya synopsis klart (sedan ett tag) och jag håller på att lägga till ett par kapitel och ta bort ett par andra. Sedan ska allting läsas igenom igen för att se att där inte finns några lösa trådar. Första versionen hette ”Mannen som saknade skärpa”, den andra ”Tillbaks till ruta 1” och den tredje, den som gäller, heter … Ja, det kan ni få fundera på ett litet tag till ;-)

I maj släpper Hoi första delen av min novelltrilogi, "Femton minuter för Ann-Sofi Munter". Min hjältinna Ann-Sofi Munter, en medelålders och besviken hemmafru får bilen kapad av en … bankrånare. Jag hoppas att läsarna tycker att den är lika rolig som jag tyckte att den var att skriva. Fortsättningen kommer i juni och i juli.

Oj, en kvart kvar av min skrivartimme. Bäst att jag sätter igång …

Allt gott,

Håkan
 
P.S. Det här inlägget kommer också att bloggas på Club Hoi, den nya bokklubben hos Hoi Förlag.

P.P.S.Så här såg mitt hemmasnickrade omslag ut när originalnovellen till "Femton minuter för Ann-Sofi Munter" var med och tävlade på Kapitel1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar