Om Håkan

Mitt foto
Bloggar numera på min egen hemsida, www.hakanlindgren.com. Välkommen :-)

söndag 28 oktober 2012

Ann-Sofi Munter, novellföljetongDe två första novellerna om Ann-Sofi Munter är början på en följetong. Den tredje fristående delen deltar i en novell tävling och får för tillfället inte publiceras, men den kommer...
Del 1: 15 minutes


När banktjänstemannen äntligen vågade trycka på larmknappen hade mannen med rånarluvan redan hunnit ut genom den av de två dörrar som han inte tidigare blockerat genom att bryta av en nyckel i låset. Faktum var att han med snabba steg också haft tid att försvinna in på den lilla och sällan frekventerade sidogata som sedan en dryg vecka spärrades av en skylt som annonserade vägarbete, även om inga vägarbetare synts till sedan dess.
Del 2: Rödluvan


Genom gallret betraktade hon kvinnorna som stod i grupper och talade på gården. De såg alla ut som om de smidde planer av de mest djävulusiska slag och Ann-Sofi Munter kunde inte låta bli att i sitt ensamma huvud försöka ge ord och bilder till samtalen. Kanske skulle vi gräva en tunnel rätt in i Riksbanken? Då skulle vi ha ett alibi som heter duga. Sedan gömmer vi bytet här tills det värsta blåser över, därefter gräver vi en annan gång ut i friheten. Eller om vi skulle spränga hela stället i luften!

http://kapitel1.se/hakan-lindgren/15-minutes

http://kapitel1.se/hakan-lindgren/rodluvan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar